Wat is een landingspagina?

Simpel gezegd is een landingspagina een webpagina met één specifiek doel. Meestal stuurt men bezoekers naar een landingspagina om daar iets van hen gedaan te krijgen of om gewoon (meer specifieke) informatie te geven.

Een goede landingspagina is gericht op de specifieke bezoeker. De bezoeker kan op verschillende manieren op de landingspagina terecht komen. Bijvoorbeeld door het klikken op een advertentie, middels een offline campagne of via een zoekopdracht bij zoekmachines. Nu denkt u waarschijnlijk: “Is dan niet iedere pagina van mijn website een landingspagina?” In feite wel, maar bij een landingspagina wordt er extra ingezet om een bezoeker die met een specifiek doel binnenkomt ook direct exact te laten vinden waarvoor hij komt.

De meeste landingspagina’s hebben als doel om conversie te genereren, een bezoeker moet dus klant worden. Vaak worden landingspagina’s dan ook ingezet voor zoekmachine optimalisatie. Landingspagina’s zijn namelijk uitermate geschikt om analyseren middels bijvoorbeeld Google Analytics.

Er zijn verschillende soorten landingspagina’s te definiëren. De beste keuzen voor een type landingspagina hangt uiteindelijk helemaal af van het doel, uw doelgroep en uiteraard het budget.

PRIJZEN   CONTACT   IK GA HET DOEN!

Werkzaamheden