Responsive webdesign

Het mobiel internetgebruik stijgt ieder jaar in Nederland. We ontkomen er dan ook niet aan om rekening te houden met de bezoekers die uw website op mobiele devices, als smartphones en tablets, bekijken.

De mooie naam ‘Responsive design’ houdt dan ook in dat uw website zich aanpast aan het scherm(formaat) waarop hij website wordt getoond. Bij het maken van een responsive website wordt zorgen we ervoor dat de inhoud van uw website optimaal wordt getoond afhankelijk van de resolutie van het scherm. In de broncode wordt voor elke resolutie bepaald hoe en wat er getoond moet worden.

U denkt nu waarschijnlijk: “Oh een mobiele website?”. Maar dit is het niet. Een mobiele website heeft zijn eigen url, bijvoorbeeld m.mijndomeinnaam.nl of mijndomeinnaam.mobiel.nl en is eigenlijk een aparte website. Een responsive webdesign heeft geen aparte url, waardoor ook niet meerdere websites nodig zijn. Dit heeft weer als voordeel dat het gemakkelijk is in beheer, u hoeft dus niet op meerdere plekken de content van uw website aan te passen.

Uiteindelijk zorgt een responsive webdesign ervoor dat de gebruiker op ieder apparaat de beste gebruikerservaring heeft. Gebruikers hoeven niet te klooien met in en uitzoomen om de content te lezen.

responsive2

 

PRIJZEN   CONTACT   IK GA HET DOEN!

Werkzaamheden