Payment Service Providers kiezen

Nederland kent een groot aantal Payment Service Providers. Er zijn echter grote onderlinge verschillen tussen de diverse Payment Service Providers. Ik hoor u dan ook denken: “Waar moet ik nou op letten bij de keuze voor een PSP?”.

De best passende Payment Service Provider verschilt per klant en per webwinkel. Een kleine webwinkel heeft namelijk een andere PSP nodig dan een grote internationale webshop. Daarom is het van belang de Payment Service Providers met elkaar te vergelijken en te kijken welke het beste bij u en uw webwinkel past.

Betaalmethoden

Voor de Nederlandse markt is iDEAL de belangrijkste betaalmethode. Maar vergis u niet, want niet al uw klanten zijn hetzelfde, meerdere betaalmethodes leidt tot meer verkopen. De meest voorkomende betaalmiddelen zijn naast iDEAL, creditcards, PayPal en achteraf betalen.
Voor internationale webwinkels is het van belang ook te kijken naar de meest voorkomende betaalmiddelen in de afzetlanden, denk bijvoorbeeld aan Giropay voor Duitsland en Carte Bleue voor Frankrijk.
En wat dacht u van betalingen via mobiele devices?

Biedt de PSP de gewenste betaalmethoden voor uw webwinkel? Heeft de PSP een samenwerking met de gewenste (ook buitenlandse) banken?

Kosten

Niet geheel onbelangrijk zijn de kosten voor een PSP. De kosten van Payment Service Providers lopen zeer uiteen. Meestal bestaan ze uit vaste maandelijkse kosten en daarnaast kosten per transactie. Deze kosten verschillen vaak ook weer per betaalmethode. Daarnaast brengen sommigen PSP’s ook eenmalige aansluitkosten in rekening.

Welke Payment Service Provider heeft het voordeligste kostenpakket voor uw webwinkel?

Implementatie met uw webwinkel

De meeste PSP’s bieden kant-en-klare modules voor diverse webwinkelprogramma’s. Door gebruik te maken van een bestaande koppeling die aangeboden wordt door de Payment Service Provider bent verzekerd van een veilige implementatie en zorgt voor besparing in ontwikkelkosten. Let daarbij ook op de mate waarin de huisstijl van uw webwinkel overgenomen kan worden.

Is er implementatie met uw webshop(programma) mogelijk?

Om u niet allemaal iedere keer het wiel opnieuw uit te laten vinden heeft DOEN! voor u de Nederlandse Payment Service Providers op een rijtje gezet.

Werkzaamheden