Webwinkelkeurmerken

Met de groei van het aantal online winkels groeit ook het aantal webwinkel keurmerken. Webwinkel keurmerken hebben als doel het winkelen op internet veiliger te maken. Maar heeft het echt zin om u als webwinkel(ier) aan te sluiten bij een keurmerk? En hoe weet u voor welk keurmerk u moet kiezen?

Onderstaand filmpje legt in het kort uit hoe u weet of een keurmerk echt betrouwbaar is en waar u op moet letten bij de keuze voor een webwinkelkeurmerk.

In feite kan dus iedereen een eigen keurmerk beginnen. Er zijn geen wetten en regels waaraan een webshopkeurmerk moet voldoen. Zo kunnen zij dus ook hun eigen regels en toelatingseisen hanteren. Hierdoor zijn er genoeg keurmerken die eigenlijk alleen heel veel leden belangrijk vinden. Wij leggen u graag uit waar u op moet letten bij het kiezen van een webwinkelkeurmerk.

Betrouwbare webwinkelkeurmerken

Op dit moment zijn er twee echt betrouwbare keurmerken die zijn goedgekeurd door de Raad van Accreditatie, namelijk Thuiswinkel Waarborg en Stichting Webshop Keurmerk. Beide keurmerken worden ondersteund door de Consumtenbond, zijn aangesloten bij een geschillencommmissie en controleren uw webwinkel.

Alternatief voor webwinkelkeurmerk

Het aansluiten bij een keurmerk kan zinvol zijn, maar het is niet zo dat er geen alternatieven zijn om aan te tonen dat u een betrouwbare webwinkel(ier) bent. Een mooi alternatief voor een keurmerk is het vermelden van de waardering van uw webwinkel door klanten. Aanbevelingen van uw klanten zijn zéér waardevol, positieve beoordelingen leiden tot méér verkopen.

Werkzaamheden