Woocommerce

Bij DOEN! maken we webshops met behulp van WooCommerce. Woocommerce is een e-commerce-plugin voor WordPress en tevens het meest gebruikte systeem voor webwinkels over de hele wereld.

WooCommerce begon als een simpele plugin, maar is uitgegroeid tot een enorme community en veel meer dan alleen een enkele plugin. Met WooCommerce kunnen alle gewenste producten verkocht worden, van fysieke producten zoals kleding en boeken tot online producten zoals downloads en reizen.

Kosten Woocommerce

WooCommerce is gratis te downloaden. Met deze gratis plugin kom je een heel eind bij het opzetten van een webwinkel. Het kan echter voorkomen dat er speciale wensen zijn waar betaalde plugins, ook wel extensions genoemd, voor nodig zijn.

Daarnaast zijn er altijd kosten voor een Payment Service Provider, hier ontkom je niet aan bij het opzetten van een webwinkel (zie ook betalingsmogelijkheden).

Woocommerce plugins

WooThemes heeft veel plugins gemaakt die speciaal ontwikkeld zijn voor WooCommerce. Zonder WooCommerce zijn deze plugins nutteloos. De kosten voor deze plugins varieren van $13 tot $ 249. Voordat we starten met de webshop proberen we dan ook zoveel mogelijk in kaart te brengen welke functionaliteiten er gewenst worden en of hier eventueel uitbreidingen voor nodig zijn.

Gebruiksvriendelijk en multifunctioneel

Naast het eenvoudig beheren van uw producten en bestellingen biedt Woocommerce ook de mogelijk om promoties uit te zetten, rapporten te maken en uw voorraad te beheren.

Betalingsmogelijkheden

In WooCommerce kunt u standaard instellen dat klanten kunnen afrekenen via: PayPal, Rembours, Cheque en Directe bankoverschrijving.
In Nederland is echter iDeal een must en in België Bancontact/Mister Cash (België). Voor verkopen in andere landen ontkomt u er niet aan om ook CreditCard te ondersteunen. Om dit wel in de webshop te krijgen zal u opzoek moeten gaan naar een Payment Provider met een betaalplugin voor WooCommerce.

Verzendopties

Binnen WooCommerce zijn er meerdere mogelijkheden om verzendkosten in te stellen. Zo kan er een vast bedrag ingesteld worden of kan er gekozen worden voor gratis verzending boven een bepaald bedrag. De verzendkosten zijn zelfs op basis van gewicht of afmetingen te berekenen. Voor elke webshop een oplossing dus.

Klantaccounts

Bezoekers van de webshop kunnen gemakkelijk een klantenaccount aanmaken en beheren. Hierin zijn gemakkelijk bestellingen en persoonsgegevens te bekijken en te wijzigen. Daarnaast krijgen bezoekers met een klantaccount de mogelijkheid om beoordelingen achter te laten bij producten.

Waarom WooCommerce?

WooCommerce is gebruiksvriendelijk, betaalbaar overzichtelijk en ziet er verzorgd uit. Daarnaast is de uitstraling van de webshop volledig op maat  te maken, zodat de look & feel van de shop naadloos bij het bedrijf aansluit.

Werkzaamheden